<< Etusivulle

Yleisinfo

  

Lahden matkustajasatama keskustan tuntumassa Vesijärven rannassa tarjoaa oivallisen ja rennon ympäristön nauttia varsinkin ihanasta kesäpäivästä, mutta myös kirpeästä talvipäivästä.

Satama-alueella on kahviloita, ravintolalaivoja sekä putiikkeja, joista löytyy laadukkaita, suomalaisia kädentaitotuotteita. Korkeatasoisesta akustiikastaan tunnettu Sibeliustalo on sataman tunnetuin maanmerkki. Satamasta voi lähteä myös järviristeilyille ihailemaan Vesijärven ja Päijänteen luonnonkauniita maisemia. Lahden matkustajasatama on monen rautalaivan kotisatama.

Satamassa on elämää myös talvella. Talviaikaan palvelevat Kahvila Kariranta ja käsityökauppa Ulpukka sataman vanhassa asemarakennuksessa, Pro Puu -keskus, Sibeliustalo sekä lounasravintola Piippu.  Kaikkien toimijoiden talviaukioloajat löydät sivuston valikosta Sataman palvelut -linkistä sekä toimijoiden omilta sivustoilta.

Sataman kupeesta löytyvät myös Kariniemenmäellä sijaitseva Lanupuisto, Kariniemen arboretum, Pikku-Vesijärven puisto sekä vesiurut.
 

Pysäköintialue Sibeliustalon vieressä, ARKISIN klo 8-18 maksullinen, 1. tunti 1 €, seuraavat 0,50 €/tunti. Maksutapoina kolikot, kortit, lähimaksu ja mobiilisovellukset EasyPark ja ParkMan.
LAUANTAISIN, SUNNUNTAISIN  JA PYHÄPÄIVINÄ MAKSUTON PYSÄKÖINTI.
Asfaltoidulla P-alueella 15 kpl  1 TUNNIN KIEKKOPYSÄKÖINTIPAIKKAA, paikat P-alueen Satamakadun puoleisessa reunassa.
Pysäköintialueella sähköauton latausasema.

Kaupunkipyörien palautuspiste kahvila Karirannan edessä.

Lähin pankkiautomaatti S-market, Ankkurikatu, n. 200 m Sibeliustalolta.

Bussiliikenne linja nro 17  Kauppatori pysäkki D1-Ruoriniemi, aikataulut www.lsl.fi/reitit-ja-aikataulut/