<< Etusivulle

Yleisinfo

  

Lahden matkustajasatama keskustan tuntumassa Vesijärven rannassa tarjoaa oivallisen ja rennon ympäristön nauttia varsinkin ihanasta kesäpäivästä, mutta myös kirpeästä talvipäivästä.

Satama-alueella on kahviloita, ravintolalaivoja sekä putiikkeja, joista löytyy laadukkaita, suomalaisia kädentaitotuotteita. Korkeatasoisesta akustiikastaan tunnettu Sibeliustalo on sataman tunnetuin maanmerkki. Satamasta voi lähteä myös järviristeilyille ihailemaan Vesijärven ja Päijänteen luonnonkauniita maisemia. Lahden matkustajasatama on monen rautalaivan kotisatama.

Satamassa on elämää myös talvella. Talviaikaan palvelevat Kahvila Kariranta ja käsityökauppa Ulpukka sataman vanhassa asemarakennuksessa, Pro Puu -keskus, Sibeliustalo sekä ravintola Casseli.  Kaikkien toimijoiden talviaukioloajat löydät sivuston valikosta Sataman palvelut -linkistä sekä toimijoiden omilta sivustoilta.

Sataman kupeesta löytyvät myös Kariniemenmäellä sijaitseva Lanupuisto, Kariniemen arboretum, Pikku-Vesijärven puisto sekä vesiurut.
 

Ilmainen pysäköintialue Sibeliustalon vieressä
Lähin pankkiautomaatti S-market, Ankkurikatu, n. 200 m Sibeliustalolta
Bussiliikenne linja nro 17  Kauppatori pysäkki D1-Ruoriniemi, aikataulut www.lsl.fi/reitit-ja-aikataulut/